«Участь благодійних фондів — важлива складова перемоги», — Сергій Притула в інтерв’ю Суспільне Житомир

«Участь благодійних фондів — важлива складова перемоги», — Сергій Притула в інтерв’ю Суспільне Житомир

26 жов. 2023

Про міжнародні волонтерські проєкти, вибори під час війни, зустрічі з військовими, молоддю і бізнесом, «копання» чиновників, спілкування з колегами «по цеху», майбутнє України і «рови з крокодилами» — Сергій Притула, засновник «Благодійного фонду Сергія Притули» розповів у інтерв’ю журналісту Суспільне Житомир Дмитру Клименку.

Місцеві команди Суспільного готують такі інтерв’ю для всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив». Також їх можна дивитись на ютуб-каналі Суспільне Житомир, читати — на сайті Суспільне Новини.

У Житомирі Сергій Притула зустрівся зі студентами та мешканцями міста, відповів на запитання Суспільного.

«Фонд провадить діяльність по п’яти напрямках: мілітарний, гуманітарний, два освітніх — для цивільних і військових, і адвокація певних інтересів України на закордонних майданчиках. Тому що наші західні партнери сприймають наш фонд, як певну квінтесенцію громадянського суспільства в Україні», — говорить Сергій Притула.   

«Останній наш мегазбір "Можна повторіть", наслідком якого стане 101 далекобійний БПЛА-камікадзе показав рівень 5% надходжень з-за кордону. При тому, що географія обширна — 56 країн, але в загальній скарбничці — це тільки 5%. Що ми маємо робити? Правильно, ми готуємось до поїздки в США і до Канади десь у грудні у цього року для того, щоб спробувати покращити комунікацію із донорами там», — каже волонтер.

Читайте також: «Брати Гадюкіни» у інтерв’ю Суспільне Житомир — про творчість під час війни

«Участь благодійних фондів у процесі забезпечення наших військових не є головною запорукою перемоги, але є важливою її складовою. Порівняти бюджети усіх благодійних фондів і організацій разом взятих, усіх громадських ініціатив разом взятих з можливістю бюджету — це не в порівнянні. Ми — крихти на тлі цифр, які трильйонами обчислюються. Не забуваємо про достатньо солідну матеріально-технічну допомогу з боку країн-союзників, але рівень повномасштабного вторгнення — це тотальна війна», — розповідає Сергій Притула.

«Ментальне кредо, яке має бути чітким для кожного — "росія – зло". Все. І оберігати своїх дітей, щоб вони з цим злом ніколи не зв’язувалися. Тому  — ментальні рови з крокодилами, насамперед, а фізично треба думати над лініями оборони після того, як відновимо кордони 1991 року», — каже волонтер.

Дивіться відеоверсію інтерв’ю на ютуб-каналі Суспільне Житомир.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах:

За матеріалами Суспільне Житомир.