Михайло Кукуюк у інтерв’ю Суспільне Житомир — про культурні запити суспільства під час війни

Михайло Кукуюк у інтерв’ю Суспільне Житомир — про культурні запити суспільства під час війни

15 січ. 2024

Про запити суспільства на гостре слово, ставлення до колег-артистів, які йдуть у політику, життя та творчість під час війни — український актор, музикант, композитор, житомирянин, спадкоємець акторської династії Михайло Кукуюк перед одним зі своїх виступів у Житомирі на підтримку ЗСУ, поділився міркуваннями із журналісткою Суспільне Житомир Тетяною Дукач.

Місцеві команди Суспільного готують такі інтерв’ю для всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив». Також їх можна дивитися на ютуб-каналі Суспільне Житомир, читати — на сайті Суспільне Новини.

Поєднувати різні види творчості: акторство, поезію, музику Михайла Кукуюка надихають глядачі.

Глядач завжди надихає. Іноді готуєш жарт, щось придумуєш, а стаються (трагічні — ред.) обставини… Або, навпаки, ти про щось серйозне хотів (поговорити  — ред), а глядач тебе завернув геть в якийсь гумористичний бік. Буває різне, але інколи потрібно, щоб люди замислились.

Читайте також: «Участь благодійних фондів — важлива складова перемоги», — Сергій Притула в інтерв’ю Суспільне Житомир

На думку актора, митцям не варто займатися політикою. Щодо використання ненормативної лексики на загал зі сцени, артист вважає, що потрібно дослухатись до запитів суспільства.

Сказане в невульгарний спосіб, коли гостре слівце йде не заради гострого слівця, а заради того, щоб підкреслити ту річ, яка нас цікавить. Ми завжди домовляємося з глядачем, а тим паче після "руського воєнного корабля" і криків з приводу того, що чекає на русню, і в які саме місця ми їх посилаємо. Це говорить про те, що у народу є вимога. Це не я кажу, про це кажуть наші шановні лікарі, що інколи треба казати погані слова, бо йде вивільнення поганої енергії.

 

Читайте також: Телебачення Житомирщини: 31 рік у телеефірі

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах:

За матеріалами Суспільне Житомир.