До Дня пам’яті та примирення UA: ЖИТОМИР покаже відеонариси про ветеранів житомирян

До Дня пам’яті та примирення UA: ЖИТОМИР покаже відеонариси про ветеранів житомирян

7 тра. 2020

До Дня пам’яті та примирення, який в Україні відзначають 8 травня, Житомирська філія Суспільного підготувала відеонариси про житомирян, які воювали на фронтах Другої світової війни. 

Нариси транслюватимуть упродовж трьох днів, з 8 по 10 травня, під назвою «Ніколи знову. 1939-1945». Відео також побачать відвідувачі Facebook-сторінки мовника.

Це спогади людей про те, де застала їх війна, як склалася подальша доля, як вони дізналися про перемогу.

«Героям наших історій від 92 до 97 років. І донині вони активні, стежать за суспільно-політичним життям регіону та країни, небайдужі до долі нашої держави. Ми вдячні їм за те, що попри свій поважний вік, ситуацію із коронавірусом, вони погодилися на спілкування із кореспондентами Суспільного і подали нашим глядачам нові факти участі українців у подіях Другої світової, з яких складається загальна  історична картина»,— розповідає продюсерка UA: ЖИТОМИР Таміла Бутко.

Глядачі телеканалу UA: ЖИТОМИР та підписники цифрових платформ  почують розповіді, з перших уст, трьох ветеранів Другої світової війни:  Платона Карпенка, Кирила Семенова та Павла Короля

Платон Карпенко – пішов на війну в 17. Був поранений. Після лікування повернувся на фронт. В його родині на фронтах Другої світової  воювали три рідних брата і всі вони повернулися додому живими.

95-річний житомирянин Павло Король про війну дізнався, коли був студентом 2 курсу педагогічного училища в Полтавській області. Спочатку його вивезли з України на примусові роботи, в лавах Червоної армії він опинився наприкінці 1944 року.

Ветеран Другої світової війни Кирило Семенов розповів як його, вісімнадцятирічного юнака, у 1942-му призвали до лав Червоної армії. Учасник Сталінградської битви згадує роки війни й участь в ній своїх земляків.