«Як зберегти спокій в умовах гібридної війни» 一  інфомарафон Суспільного у Житомирі

«Як зберегти спокій в умовах гібридної війни» 一 інфомарафон Суспільного у Житомирі

21 лют. 2022

24-25 лютого на всіх платформах Суспільного у Житомирі відбудеться інформаційний марафон «Як зберегти спокій в умовах гібридної війни».

Журналісти Суспільного мовника дослідили, які методи психологічного тиску використовує противник під час гібридної війни, для чого це йому потрібно та як у таких обставинах зберігати спокій.

«В етері Українського радіо обговоримо питання інформаційних вкидів та як вони впливають на регіональні настрої, які маніпулятивні технології використовує агресор і як на них реагувати? Та чи усвідомлюють українці свою історичну ідентичність? На ці та багато інших питань будемо шукати відповіді разом з нашими експертами в програмі "НА ЧАСІ"», — анонсує радіожурналістка Тетяна Дукач.

  • 24 лютого 17:20 в ефірі Українського радіо «Житомирська Хвиля» йтиметься про технології гібридної війни, які застосовує ворог, історичні причини такої агресії, психологічний тиск та реакції на нього;
  • 24 лютого о 19:00 у програмі «Сьогодні. Головне» на телеканалі UA: ЖИТОМИР розкажуть, якими мають бути дії населення у випадку початку війни та як зберігати спокій під час гібридної агресії.

«Відсутність або нестача інформації з офіційних джерел є однією з причин виникнення тривоги під час гібридної війни. Також це сприяє виникненню та розповсюдженню недостовірної інформації. Тому в ході марафону ми з колегами вирішили проаналізувати комунікацію представників органів місцевого самоврядування з жителями області. Поцікавимось які заходи з підготовки населення до можливої агресії здійснюються та чи отримують люди відповіді на свої запитання. Розібратися у цьому нам допоможе експерт, який розповість чому важливо надавати таку інформацію та як правильно це робити. А за допомогою телемосту із колегами з Суспільного у Чернігові ми порівняємо інформування на Житомирщині та Чернігівщині. Також до розмови долучиться психологиня, яка розповість про те, що кожен з нас може зробити для себе, аби оберігати свій спокій в ситуації військової загрози», — розповіла ведуча телемарафону Олена Ваховська.

Журналісти новин готують матеріали про те, як у Житомирі навчають фахівців для боротьби з хакерськими атаками — елементом гібридної війни. Упродовж 24 та 25 лютого на новинному сайті Суспільного публікуватимуть матеріали, присвячені темі інформаційного марафону.

«Журналісти служби інформації висвітлять кілька аспектів. Як не піддатися віртуальним тривогам та не стати жертвами кібератак розкажуть науковці університету "Житомирська політехніка", де на одній із кафедр вивчають кібербезпеку. А у репортажі із одного з сіл Бердичівської громади покажемо чи є місце тривогам у сільських жителів та яких зусиль для безпеки селян докладає місцева влада», — говорить шефредакторка Суспільне Житомир Тетяна Маківська.

Команда діджитал-платформ у вайбер-групі мовника проводить опитування: «Чи знаєте ви як діяти у разі військової агресії?». Підсумки оприлюднять під час марафону.

Стежте за перебігом марафону онлайн на сайті Житомирської філії Суспільного.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Суспільне у Житомирі 一  це телеканал UA: ЖИТОМИР та Українське радіо «Житомирська хвиля», а також діджитал-платформи: