Головний редактор Суспільне Житомир Дмитро Клименко запрошує на тренінг з інформаційної гігієни (Оновлення: дата була змінена)

Головний редактор Суспільне Житомир Дмитро Клименко запрошує на тренінг з інформаційної гігієни (Оновлення: дата була змінена)

2 лют. 2024

9 лютого об 11:00 (Увага, дата була змінена) у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Житомир» (майдан Перемоги, 10, 3 поверх) відбудеться тренінг «Звички інфогігієни та пропаганда». Для участі потрібно зареєструватися

Головний редактор Житомирської філії Суспільного Дмитро Клименко розповість житомирянам про те, як споживати новини, щоб вчасно розпізнати фейк і не потрапити на гачок пропаганди або маніпуляцій.

«Поряд із знанням мови та історії обов’язковим має бути стійка інфогігієна та інфограмотність. Зі школи, при вступі у виш, конкурсі на будь-яку державну посаду. Тільки тоді політики перестатуть використовувати технології “зливів”, перевірки реакції на екстраординарні рішення, формування громадської позиції, емоційні гойдалки, — якщо знатимуть, що суспільство на це не відреагує», — вважає Дмитро Клименко.

Читайте також: Суспільне Новини — лідер з дотримання професійних стандартів


Учасники тренінгу дізнаються про алгоритм перевірки інформації журналістами Суспільного та навчаться раціонально оцінювати «сенсації» з телеграм-каналів/чатів ОСББ/ «повідомлення від сусідки, яка має зв’язки в СБУ» тощо.

Тренінг орієнтований на широку громадськість, до участі запрошують усіх, хто прагне краще орієнтуватися в потоці інформації, розрізняти правду від брехні.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах: