Правила інфогігієни — головний редактор Суспільне Житомир провів тренінги з медіаграмотності

Правила інфогігієни — головний редактор Суспільне Житомир провів тренінги з медіаграмотності

14 лют. 2024

9 лютого головний редактор Житомирської філії Суспільного Дмитро Клименко провів у Житомирі два тренінги з медіаграмотності.

Перший — для медійників, комунікаційників і усіх зацікавлених житомирян, відбувся у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Житомир». Другий — у житомирському ліцеї № 36 для вчителів.

Дмитро Клименко розповів учасникам про те, як споживати і перевіряти новини, щоб вчасно розпізнати фейк і не потрапити на гачок пропаганди або маніпуляцій. 

«Два тренінги з протидії пропаганді і фейкам для вчителів і житомирян допоможуть розпочати навчання інфогігієні. Це довгий процес, і основні зусилля мають йти від людей. Я ж показав основи алгоритму пропаганди і деякі правила інфогігієни. Після інформаційного шторму є багато нових прикладів та цікавих історій», — каже Дмитро Клименко.

Читайте також: Суспільне Новини — лідер з дотримання професійних стандартів

Учасники тренінгів дізналися, як перевіряють інформацію журналісти Суспільного та навчилися давати раціональну оцінку «сенсації» з популярних соцмереж.

«Я йшла на тренінг з інфогігієни з чітким запитом. Хотіла знайти інформацію, як пояснити старшим найближчим родичам, що таке пропаганда і що вона буває не лише з російських каналів. Ну і крім того, йшла на спікера, бо знаю і поважаю Дмитра. Однозначно, отримала більше, ніж очікувала. І хоч, маю досвід в масових комунікаціях, для себе відкрила інформацію по-новому. Такі знання потрібно поширювати як базові навички виживання в сучасному світі! Це реально збереження не просто ментального здоров’я, а і внесок у безпеку країни. Дякую!» — ділиться враженнями учасниця тренінгу Ольга Воєвуцька.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах: