«Зелені садиби на Житомирщині» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного UA: ЖИТОМИР

«Зелені садиби на Житомирщині» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного UA: ЖИТОМИР

8 чер. 2021

9 та 10 червня, команда Суспільного Житомирщини проводить мультиплатформовий інформаційний марафон «Зелені садиби на Житомирщині». Журналісти мовника інформуватимуть глядачів телеканалу UA: ЖИТОМИР, слухачів UA: Українське радіо «Житомирська хвиля», читачів сайту suspilne.media та соцмереж про те, які є можливості для розвитку зеленого туризму у регіоні та де можна комфортно відпочити вже зараз.

Читайте також: UA: ЖИТОМИР: суспільний мовник завжди поруч

«Наскільки захопливим може бути відпочинок всередині області? Чи створена інфраструктура, щоб побачити і відчути Житомирщину на смак, колір та історію? Ми запускаємо марафон, протягом якого в теле- і радіоетері та цифрових платформах розкажемо і покажемо: де можна цікаво відпочити в області, чи створена інфраструктура для цього і чи може зелений туризм бути прибутковим», — говорить шефредакторка новин UA: ЖИТОМИР Тетяна Лещенко.


Журналісти Суспільного підготували тематичні сюжети, репортажі, зібрали думки житомирян, та разом із експертами проаналізують особливості, можливості і перспективи розвитку зеленого туризму на Житомирщині. Покажуть «зелену» садибу, яку створили у Малинському районі переселенці з Донецької області. Розкажуть як громада Радомишльського району підтримує ініціативи з відродження географічного та історичного туризму. Проведуть пряме ввімкнення до радіоефіру із успішної садиби поблизу Житомира.


Про розвиток зеленого туризму у регіоні, його перспективність, прибутковість, успішні приклади, участь громади у розбудові інфраструктури, відродження народних традицій та ремесел у агросадибах йтиметься:

  • 9 червня о 12:10 у телерадіопроєкті «РадіоДень»;
  • 9 червня о 17:20 у радіопроєкті «На часі» UA: Українське радіо «Житомирська хвиля»;
  • 9 червня о 20:10 у радіопередачі «Житомир сучасний» UA: Українське радіо «Житомирська хвиля»;
  • 9 червня о 19:00 на телеканалі UA: ЖИТОМИР у передачі «Сьогодні. Головне»;
  • протягом дня — в інформаційних випусках;
  • упродовж двох днів — на цифрових платформах мовника:

«Карантин змусив нас шукати нестандартні рішення для організації відпочинку. До пандемії, відпочинок на морі та в горах був легким в організації. Але сьогодні настав час місцевого креативного бізнесу заявити про себе. За годину із Житомира можна дістатись в десятки цікавих та зручних для сімейного відпочинку локацій. Зелені садиби - це бюджетний та корисний відпочинок. Під час марафону ми розкажемо які є садиби, які вони мають проблеми, і як туристам отримати максимум вражень за мінімальних витрат», — каже журналіст проєкту «Сьогодні Головне» Дмитро Клименко.

До студій Суспільного Житомирщини запрошені науковці, представники громадського сектору, фахівці профільних асоціацій, експерти з розвитку туризму у громадах, власники успішних агросадиб.

«Наша місія – почути кожного. А ще, знайти відповіді на важливі суспільні питання. В радіоефірі ми поділимося позитивним досвідом розвитку зеленого туризму на Житомирщині. Порушимо питання кадрового та рекламно-інформаційного забезпечення. Наші спікери розкажуть, як розвивати зелений туризм так, щоб зробити його перспективним напрямком соціально–економічного розвитку регіону», — зазначила редакторка UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» Оксана Кропивницька.

Взяти участь у обговоренні можна зателефонувавши:

  • до телестудії: (0412) 41 39 22;
  • до радіостудії: (0412) 47 22 47;
  • Viber для повідомлень і запитань: +38 (066) 68 154 88.

Дивіться Суспільне UA: ЖИТОМИР в ефірі і онлайн на сайті філії.

Слухайте UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» онлайн на сайті філії та на частотах:

Житомир - 103,4 FM;

Бердичів - 107,1 FM;

Новоград-Волинський - 89,3 FM;

Овруч - 104,2 FM;

Олевськ - 100,2 FM;

Попільня - 89,9 FM.

Нагадаємо, UA: ЖИТОМИР та UA: Українське радіо «Житомирська хвиля» разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.