Причини скасування пільгового проїзду в автобусах маршруту №23

16:59, 15 лют. 2019
 
Причини скасування пільгового проїзду в автобусах маршруту №23

Наші кореспонденти з’ясовували, чому в автобусах маршруту № 23 у Житомирі скасували перевезення для частини пільгових категорій.

У автобусах з’явилося оголошення, що з 15-го лютого проїзд для пільгових категорій, окрім дітей-сиріт, учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО, скасований.

Пенсіонер Мирон Свідерський розповідає:

«Ми сьогодні сідали, нас було десь 5-6 чоловік, ми всі заплатили гроші. Це все було десь  о пів на 11 ранку. Я запитав у водія, в чому причина. Брали уже по 5 гривень. Він пояснив тим, що сільська рада не платить за нас грошей. Кілька жінок хотіли сісти, він їм відмовив, тому, що вони показали пенсійне посвідчення.

Також ми запитали у перевізника Олега Добровінського, який обслуговує цей маршрут, які причини скасування пільгового проїзду. Він відмовився спілкуватися на камеру та сказав, що свою позицію виклав у листі до Житомирської міської ради та що він знаходиться в нерівних умовах з перевізником, який обслуговує маршрут № 20, що є продовженням 110-го маршруту.

Заступник начальника транспорту міської ради Валентин Васянович прокоментував:

«Це питання неодноразово обговорювалося, щоб перевізник не порушував права пасажирів. Були скарги на гарячу лінію мешканців. Наші працівники приходили і просили водіїв знімати оголошення. Я вважаю, що це незаконно. Перевізник має прийти до нас і вирішити усі питання, за порушення графіків руху передбачені штрафні санкції. Це 850 гривень.»