Богдан Бенюк — про театр і кіно під час війни у інтерв’ю Суспільне Житомир

Богдан Бенюк — про театр і кіно під час війни у інтерв’ю Суспільне Житомир

11 жов. 2022

У Житомирі, в рамках національного туру «Кіно заради Перемоги», актор театру і кіно Богдан Бенюк представив фільм «Східняк». На перегляд кінострічки були запрошені військовослужбовці. Національний тур вже охопив 16 областей України, під час якого відбулися 477 показів фільмів українських кінематографістів.

Кадри з фільму «Східняк»

В інтерв’ю журналісту Суспільне Житомир Леоніду Харшану актор розповів про проєкт і фільм, враження військових від перегляду стрічки, вдячність кінематографістів Збройним силам України, театральну атмосферу під час війни, найбільш продуктивний період своєї творчої діяльності, про роботу у театрі за керівництва різних режисерів, про ролі у кіно і нові постановки на сцені.

Богдан Бенюк, Леонід Харшан

«Актор не може бути ні поза політикою, ні поза армією, ні поза життям своєї держави. Ми маємо бути на передовій захисту інтересів всіх тих речей, які пов’язані з існуванням нації», — вважає Богдан Бенюк.

Богдан Бенюк

Читайте також: Музикант Ігор Воєвуцький — про творчість і волонтерство в інтерв’ю для Суспільне Житомир

На думку актора, під час війни змінились і актори, і глядачі.

«Змінилося задоволення від того, як ти граєш виставу. Кіно — це інше. Зафіксували і все. Змінити нічого не можна. А театр — то дуже класна річ, бо ти весь час викристалізовуєш стосунки між партнерами. Звичайно, що ми змінилися. Перебувати на сцені і фальшувати — це неприпустимо. Коли на сцені живе життя, коли глядачі бачать, що артисти витрачають себе, викладаються, тоді є відгук», — ділиться актор.

Богдан Бенюк, Леонід Харшан

Богдан Бенюк у розмові з Леонідом Харшаном поділився планами на майбутнє.

«Йдуть  репетиції вистави "Кар’єра Артуро Уї", а в кіно чекаємо запуску стрічки з Сергієм Жаданом, який буде режисером. Ми в травні мали почати, але воно затрималося. Треба перемогти цих орків, і зняти цей фільм. Процес знімальний не зупинився», — розповідає актор.

 

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на усіх регіональних телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів регіональної мережі Суспільного Мовлення і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Оперативні інформаційні матеріали про Житомирщину шукайте на цифрових платформах мовника Суспільне Житомир:

Суспільне│Новини 

телеграм-каналі

фейсбук-сторінці 

інстаграм-сторінці 

ютуб-каналі філії 

вайбер-спільноті

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, всеукраїнські канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Житомирщині це телеканал Суспільне Житомир та Українське радіо Житомир.