«Ми відчули силу єднання і величезну силу людей», 一 учасники гурту «Schmalgauzen» у інтерв’ю Суспільному

«Ми відчули силу єднання і величезну силу людей», 一 учасники гурту «Schmalgauzen» у інтерв’ю Суспільному

13 лют. 2024

«Schmalgauzen» — театрально-музичний ансамбль, що створювався у стінах університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Зараз пісні хлопців набирають десятки тисяч прослуховувань, а квитки на їхні перформанси розлітаються за лічені дні. Їхні виступи —  це театр, кабаре, перформанс, шансон. В інтерв’ю журналістці Суспільне Житомир Тетяні Дукач троє учасників гурту Влад, Євген та Георгій розповіли про творчість колективу, його становлення, волонтерство і вподобання.

Місцеві команди Суспільного готують такі інтерв’ю для всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив». Також їх можна дивитися на ютуб-каналі Суспільне Житомир, читати — на сайті Суспільне Новини.

Schmalgauzen — синонімом до слова драйв. Саме драйву зажадав викладач від творчого завдання студентів мистецького вишу, які згодом утворили гурт з однойменною назвою. Владислав, Кирило, Андрій і Михайло — однокурсники. Георгій і Валентин з паралельного курсу. Роман на рік молодший. Професійні актори і музиканти утворили унікальну синергію мистецьких жанрів, де в одній композиції поєднують театр і музику. Почали виступати у 2020 році. Після повномасштабного вторгнення — перестали писати російською. Підготували нову програму, з якою виступають і активно волонтерять.

Влад: «Не можна сказати, що це панк або французький шансон. Всі пісні різні. Ми не можемо прив’язатися до одного жанру».

Георгій: «Насправді у цьому потрібно знаходити баланс поєднання між театром і музикою. Так як ми професійні актори і музиканти, для нас це оптимальний жанр. Розуміння якось саме до нас прийшло: ось є театр, є музика, і було б дуже цікаво це поєднати: вистави, перфоманси, різні заходи».

Євген: «Цікаво брати і кидати себе то в театр, то вириватися і поринати в музику. Потім ти стаєш — тебе розмальовують, окуляри, капелюх. Поки ти стоїш за кадром, Влад намагається налаштувати на тебе софіт. Потім все змінюється, знімають Влада, і ти тепер стоїш на нього налаштовуєш. В цьому і є всі ми».

Читайте також: «Повага і вдячність — правильне ставлення суспільства до військових», — військова психологиня у інтерв’ю Суспільному

Неординарна творчість і велика популярність допомагає колективу реалізовувати волонтерські ініціативи.

Влад: «Ми наразі відкрили новий збір для 92 бригади. Збираємо на комплектуючі для FPV-дронів і на самі FPV-дрони. Будемо смажити росіян. Будь ласка, підпишіться на нас у Instagram, хоча б для донатів. Ми 330 Мавіків зібрали, запустили 5 благодійних вистав "Августо і Густав", підняли ціну на квитки і сто відсотків закинули на збір. І тоді ми відчули, що є реальні наші поціновувачі, які нам довіряють. Ми за короткий термін зібрали потрібну суму, завантажили всі мавіки, самі доставили у Харків і передали нашій 92-й бригаді, якій постійно допомагаємо. Коли сталася трагедія в Херсоні, ми теж дали клич, що потрібна допомога. У Будинку кіно зробили пункт збору. Речі, дитяче харчування, корм для тварин, медикаменти — все, що необхідно, люди почали приносити із самого ранку. Ми тоді відправили 6 тонн гуманітарної допомоги. Ми відчули силу єднання і величезну силу людей».

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні новини від команди Суспільне Житомир — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах:

За матеріалами Суспільне Житомир.