«Це час зривання масок», — Олег Скрипка в інтерв’ю Суспільне Житомир

«Це час зривання масок», — Олег Скрипка в інтерв’ю Суспільне Житомир

24 жов. 2022

19 жовтня Житомир відвідав український рок-музикант, співак, актор, лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка. В ексклюзивному інтерв’ю Суспільне Житомир артист розповів, що це вперше за останні пів року виступає з концертом для цивільних, бо останнім часом концерти дає переважно для військових. Під час концертного туру Європою йому вдалося зібрати понад пів мільйона євро на підтримку ЗСУ. 

Про важливість формування української культурної політики, про підтримку українських митців та про те, як іноземці зараз реагують на українців, Олег Скрипка розповів журналістам Суспільне Житомир. Розмовляв з музикантом Дмитро Клименко.


Читайте також: Богдан Бенюк — про театр і кіно під час війни у інтерв’ю Суспільне Житомир

«Ми підтримуємо дух військовим і цивільним. Матеріальну допомогу ми маємо: і з-за кордону, і всередині країни люди мобілізувалися. Але чому йде ця допомога? Тому що ми – сильні духом. Всі іноземці пишаються українцями, — говорить артист. — Росіяни показали себе по-іншому, проявили своє обличчя. І ми своє обличчя також показали. Можна сказати, що це час зривання масок».


«Всі проблеми, які маємо, – це гуманітарні проблеми, які перетворилися у військові. Культура не коштує так дорого як джавеліни, наприклад. Не кажучи вже про хаймарси. За кошторис одного джавеліна можна зробити великі помітні події, які звучатимуть і впливатимуть на людей. І донині патріотичні та військові пісні не дуже добре потрапляють на радіо. Тобто патріотичного контенту багато, але йдеться про ті, які справді піднімають дух. Я завжди казав, що українська пісня мусить мати національні ознаки. І якраз у мас-медіа була така негативна селекція: якщо пісня мала національні ознаки, то вона не потрапляла на радіо. І всі такі: "Ну що це? Вареники та борщ. Це якась фігня. Давайте з’їмо равіолі". Равіолі і поряд “не курять” з варениками. Наша пісня мусить мати присмак український – так її ідентифікуватимуть у світі», — вважає музикант.

Читайте також: Музикант Ігор Воєвуцький — про творчість і волонтерство в інтерв’ю для Суспільне Житомир

Олег Скрипка оглянув музей Житомирської філії Суспільного, де і відбулася розмова, та пообіцяв приїхати із сольним концертом. 

«Цікаве ретрообладнання. І хороша студія, хороший потенціал. Сподіваюся, що я тут виступлю із сольним концертом у вашій концертній залі (філії). Ну і вже зустрінемося на інтерв’ю наступного разу», — пообіцяв Олег Скрипка.


Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на усіх регіональних телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів регіональної мережі Суспільного Мовлення і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Оперативні інформаційні матеріали про Житомирщину шукайте на цифрових платформах мовника Суспільне Житомир:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, всеукраїнські канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Житомирщині це телеканал Суспільне Житомир та Українське радіо Житомир.